Mi a SEO tárhely?


Egy tárhelyen lehet több honlapod 3 egyedi ip címmel. Egyedi php.ini beállításokkal, támadás szűréssel, honlap gyorsítással és automatizált kulcsszó helyezéssel egybekötve.

Érdekel hogyan fordítsd hasznodra?

Neved:*
E-mail:*

(Ingyenes és bármikor leiratkozhatsz)

server
Minden tárhelyen 3 honlap 3 egyedi IP címmel

SEO Tárhelynél olyan, mintha 3 szervered lenne

Saját honlap bárkinek

2015 Feb 25.

Manapság az internet szinte mindenki számára kinyitja a kapukat és gyakorlatilag bármire van szükségünk, az internet a barátunk. Például megannyi háziasszony ül gép elé és kezd el vadászni új recepteket, de akár rengetegen néznek, élő sportközvetítéseket vagy éppen olvasnak híreket.


Mondhatni azt is, hogy gyakorlatilag bárkinek lehet már saját weboldala is, hiszen rengeteg olyan oldal, illetve segítség található a neten, amellyel össze lehet dobni egyet viszonylag könnyedén. Azonban nagyon sok ember rendelkezik weboldallal, viszont csak kevés van megszerkesztve úgy, ahogy azt egy látogató elvárná. Ebben a cikkben szeretnénk írni arról, hogy mi szükséges egy honlaphoz, kitérve pár alapismeretre, valamint pár jó tanáccsal is szeretnénk szolgálni.

Mindenek előtt egy weboldalhoz mindenképpen szüksége van webtárhelyre. Az internetes tárhely gyakorlatilag olyan a weboldalaknak, mint az embereknek a lakás. Ezt egy erre a célra kialakított webszerveren meg lehet tenni. Nagyon sok cégnek van ilyen szolgáltatása, viszont ezeknek az árai eléggé eltérőek lehetnek. Érdemes tehát jól körülnézni, hogy az adott cégek milyen árkülönbségekkel kínálják ugyanazt. Értelemszerűen ugyanakkor nézni kell a minőség-árérték arányát is. Na, de mi nevezünk minőségi webtárhely szolgáltatásnak? A biztonságos üzemeltetés az egyik legfontosabb. Ennek értelmében jó, ha a szerver egy erre a célra kialakított szerverhotelben van eltárolva, és garantálva van az is, hogy a széles sávú nemzetközi internetelérés mindig adott legyen bárki számára. Ez jó, ha légkondicionált, hiszen például nyáron a hőséget egyes szerverek meglehetősen nehezen viselik. A szünetmentes áramellátás is legalább ennyire fontos, hiszen arra az időre is gondolni kell, ha több órás áramkimaradás van. Nem utolsó sorban pedig fontos a szervernek a fizikai biztonsága is. Erre a célra pedig legyen biztonsági őr, zárt terem, kamerák. Kiemelten fontos a felhasználóbarát ügyfélkezelés is. Ez alatt azt értjük, hogy a tárhely szolgáltató cégnek legyen 24 órás ügyfélszolgálata és gyorsan tudnak reagálni egy esetleges probléma esetében. Az adatbiztonság egy másik lényeges pont, hiszen senki sem szeretné, ha valamilyen rendszerhibának köszönhetően odavesznének a honlapon lévő adatok.

Na, de visszatérve magához a honlaphoz. Elengedhetetlen, hogy szerezzünk be egy Domain nevet. Gyakorlatilag ez alapján tudják a látogatók megtekinteni az oldalunkat. Számos olyan céget lehet találni, amely rendelkezik Domain név regisztrációs jogosultsággal. Általában a .hu kiterjesztésű Domain nevek Magyarországon akár két hetet is igénybe vehetnek.

Ezek után pedig talán a legfontosabb a honlapnak a kinézete. Ahhoz azonban, hogy olyan kinézetű honlapot készítsünk, amely a szemnek is tetszetős komoly informatikai, programozói tudás szükséges. Tehát, ha úgy döntünk, hogy programozóhoz fordulunk, akkor mi javasoljuk, hogy mindenképpen nézzen előbb körültekintően szét a piacon, mivel nagyon nagy anyagi különbség lehet az adott weboldal elkészítése során. Egyes programozók ugyanis kihasználják az emberek tájékozatlanságát és akár több százezer forinttal is többet elkérhetnek érte. A honlap arculata és stílusa meglehetősen fontos a látogatók szempontjából, hiszen gyakorlatilag nagy szerepe van abban, hogy idecsalogatja a látogatókat. Ehhez azonban tisztázni kell, hogy mivel fog foglalkozni a honlap, tehát milyen jellegű tartalmak lesznek rajta elérhetőek. Ehhez pedig hozzá kell igazítani a stílust, színeket. Például egy független híroldal esetében kerüljük a rikító színeket a honlap sablonjában, illetve ügyeljünk arra, hogy a tartalom jól látszódjon. Ajánlott a fehér vagy világos színű háttér, fekete betűkkel. Azonban egy játék oldal esetében nyugodtan lehet válogatni a rikító, feltűnő színek közül. Reméljük, hogy tudtunk segíteni ezzel a pár alapinformációval és hasznosnak találta a cikket!